Beste Xbox One race games: Onze TOP 10

Wil je de beste Xbox One race games kopen? Lees snel verder.

Niets is zo goed als een goed racegame. Tenzij je natuurlijk niet van racespellen houdt. Voor degenen onder ons die wel graag over open werelden en gesloten circuits willen racen heeft de Xbox One echter zo veel goede racegames beschikbaar, waardoor het moeilijk kan zijn om te besluiten welke je eerst moet spelen. Daarom zijn we hier om te helpen. Dit zijn volgens ons de tien beste Xbox One race games die momenteel beschikbaar zijn. Sommigen van hen zijn Xbox 360 titels dankzij de fantastische achterwaartse compatibiliteit van de Xbox One, maar dat is alleen om ervoor te zorgen dat er een grote verscheidenheid aan titels voor alle leeftijden en smaken zijn. Laten we snel beginnen.

Deze games zijn allemaal speelbaar met een racestuur.
Bekijk hier onze gids voor het kopen van een goed racestuur.

Hieronder een overzicht van onze TOP 10:

Forza Horizon 5

beste xbox one race games forza horizon 4

Als open wereld racen je ding is, dan is er niks beter dan Forza Horizon 5. Sterker nog, als racen van welke aard dan ook je ding is, dan is Forza Horizon 5 zo goed als het beste wat je kunt krijgen!

In een fantastisch gerealiseerde versie van Australië is de omgeving gevarieerd, zodat je door regenwouden, over een strand, een stad en door boerenvelden kunt racen – en weer terug. Met een wereld die zo uitgestrekt is, is het gewoon leuk om achterover te leunen en onderweg te verkennen, op zoek te gaan naar nieuwe evenementen om in te strijden, uitdagingen aan te gaan en verzamelobjecten op te halen in de omgeving.

Forza Horizon 5 combineert de handling en physics van Forza Motorsport met gameplay die deelname en plezier bevordert. Forza Horizon 5 is zonder twijfel de beste racegame die verkrijgbaar is op Xbox One. En nu het spel Xbox One X ondersteuning heeft gekregen, is het waarschijnlijk ook de best uitziende racegame die verkrijgbaar is. Tenminste tot Forza Horizon 5 uitkomt.

Forza Motorsport 7

beste xbox one race games forza motorsport 7

Als je een meer serieuze racer bent, dan is Forza Motorsport 7 waarschijnlijk de racegame voor je. Hoewel het een paar bladzijden uit het boek van Forza Horizon heeft gehaald door wat speelser te zijn dan eerdere iteraties, is het toch de game voor de Xbox One met meer realistische besturingsphysics.

Forza Motorsport 7 beschikt over een enorme selectie van zowel echte als fictieve circuits en meer dan 700 auto's voor je om te verzamelen, upgraden en racen. Grafisch ziet het er geweldig uit gezien het draait met een solide 60 fps, vooral op de Xbox One X waar de game momenteel misschien wel ongeëvenaard is.

Forza Motorsport 7 heeft een uitgebreide singleplayer-campagne, aangepaste racemodi en een verscheidenheid aan online opties, hoe je het ook wilt spelen. Het is de racegame voor iedereen die serieus met zijn of haar motorsport bezig is.

DiRT Rally 2.0.

beste xbox one race games dirt rally

DiRT Rally zal je gek maken. Het is een geweldige game, maar absoluut gekmakend.

DiRT Rally wordt gezien als de ‘Dark Souls' van racegames en heeft die naam gekregen, omdat de game echt een gruwelijke maar belonende race-ervaring biedt. Je kan niet terugspoelen, je wordt gestraft voor elke verkeerde manoeuvre die je maakt, en de tracks zijn zo smal dat je constant met je auto moet worstelen om de controle te behouden. De AI geeft je geen rust, en je faalt keer op keer – maar je komt altijd terug voor meer.

DiRT Rally eist dat je de tijd neemt om de tracks te leren en de meester te worden van welk voertuig je ook maar bestuurt. Voor sommige mensen kan de ervaring te uitdagend en frustrerend zijn. De game is zeker niet gemakkelijk. Enkel degenen die genieten van authenticiteit zullen meegeslepen worden door een van de meest spannende Xbox One race games.

DiRT 5

beste xbox one race games dirt 4

Als je een authentieke rally-ervaring wilt, maar afgeschrikt wordt door de hardcore moeilijkheidsgraad van DiRT Rally, dan is DiRT 5 het perfecte alternatief.

Om te beginnen heeft DiRT 5 een keuze aan handelingsmodi – gamer of simulatie – waarmee je een indicatie krijgt hoe de game toegankelijker probeert te zijn. Hij heeft ook een AI-moeilijkheid schuifregelaar en een hele reeks aan assist opties. Terwijl DiRT Rally voor echte rally liefhebbers is bedoeld, is DiRT 5 geschikt voor iedereen.

Met zijn vriendelijkere carrièrestructuur, meer speltypen en nadruk op plezier is DiRT 5 het ultieme spel voor rallyfans die het leven niet al te serieus nemen. De game ziet er ook mooi uit, aangezien hij niet gemaakt is voor de Xbox One X.

Mantis Burn Racing

beste xbox one race games mantis burn

Mantis Burn Racing is er een voor fans van klassieke top-down racers zoals Micro Machines.

In deze game race je bumper-to-bumper in een uitgebreide single-player campagne verspreid over meerdere seizoenen. Mantis Burn Racing daagt je uit om een trio van voertuigtypen onder de knie te krijgen terwijl je je een weg baant over een verscheidenheid aan tracks. Gebeurtenissen hebben betrekking op een breed scala van doelstellingen, zoals races, tijdritten en eliminatie, en met meerdere optionele doelstellingen per race is er altijd een reden om terug te gaan en ze onder de knie te krijgen.

Met een upgradesysteem kun je je voertuigen aanpassen om er de beste prestaties uit te halen, en als de single-player campagne voorbij is, is er een schat aan multiplayer opties en uitdagingen om je op de lange termijn te vermaken. Er zijn ook een aantal fantastische uitbreidingen beschikbaar die gevechten met voertuigen en antizwaartekrachtvoertuigen in de stijl van Wipeout aan de mix toevoegen. Om dit spel goed te spelen moet je niet alleen goed kunnen racen maar ook beschikken over de juiste tactiek. Vanwege de vele mogelijkheden kunnen de races soms wat chaotisch worden a la Mario Kart, maar dat draagt bij aan de spanning en sensatie in deze game. Je bent pas eerste als je over de finishlijn racet.

Ride 2

beste xbox one race games ride 2

Ride 2 is misschien wel het dichtstbijzijnde wat je kan komen tot een Gran Turismo met motoren.

Met bijna 200 tweewielige schoonheden voor je om te kopen en te upgraden terwijl je van plan bent om de nummer een racer in de wereld te worden, heeft Ride 2 veel te bieden voor motorfans. Over een hele reeks echte wereld circuits zul je concurreren in een verscheidenheid van evenementen, en hoewel de graphics je niet weg zullen blazen, maakt de gameplay dit meer dan goed.

Naast de belangrijkste World Tour-modus van het spel, zijn er nog een heleboel andere opties, waaronder online multiplayer. Dus als je behoefte hebt aan snelheid, maar de voorkeur geeft aan motoren in plaats van auto's, dan is Ride 2 de beste keuze om je te vermaken. Pas op met wheelies en rij voorzichtig.

Vergelijk nu prijzen bij:

Redout

beste xbox one race games redout

Als je een Xbox One-eigenaar bent, maar je herinnert je nog heel goed dat je al die jaren geleden de originele Wipeout op PlayStation speelde, is Redout het dichtstbijzijnde wat je krijgt om die herinneringen nieuw leven in te blazen.

Ontwikkeld door 34BigThings, Redout biedt antizwaartekracht racen op zijn best, maar net als Wipeout is het niet makkelijk. Met krankzinnige snelheid ontstaat de behoefte voor vaardigheid en bliksemsnelle reflexen, tenzij je rond tracks wilt stuiteren als in een flipperkast.

De belangrijkste attractie van Redout is de carrière-modus, die een enorme hoeveelheid gebeurtenissen biedt om af te ronden. Naarmate je door de levels stijgt, verdien je geld waarmee je nieuwe schepen en upgrades kunt kopen, en je hebt ze nodig omdat de concurrentie echt het vuur aan je schenen legt naarmate je vordert. Hoewel Redout natuurlijk ook beschikt over online multiplayer als je liever tegen echte mensen wilt racen.

Split/Second

beste xbox one race games split second

Split/Second is misschien wel een van de beste Xbox One race games die onterecht over het hoofd is gezien. Je kunt hem nu op Xbox One spelen dankzij de compatibiliteit met Xbox 360 games.

xd is een knotsgekke game met super veel sensatie. De game speelt zich af in een reality tv serie waar alles kan ontploffen. Stel je even voor dat Mario Kart en Need for Speed samen een kind hebben kregen en dit kind heeft geleerd hoe die explosieven moet maken van Michael Bay. Zo kun je Split/Second eigenlijk omschrijven. Het spel daagt je uit om door volatiele omgevingen te racen die opblazen en afbreken terwijl je er doorheen raast. Je concurrenten zijn ook vrij agressief en je zult ze af en toe moeten betrekken in gevechten met voertuigen als je wilt winnen.

Zoals je aan het plaatje al kan zien, ben je in deze game echt nergens veilig. Denk je net eerste te zijn, ontploft er ineens een tankstation voor je neus en sta je weer laatste.

Met een aangename mix van evenementtypen en online spelen, is Split/Second echt een fantastische game uit het verleden. Het is misschien niet een van de meest bekende Xbox One race games die er is, maar het is echt een van de beste. Denk er niet langer over na als je een Xbox One-eigenaar bent en koop dit spel.

Vergelijk nu prijzen bij:

Burnout Paradise Remastered

beste xbox one race games burnout paradise remastered

Paradise city, wie kent het niet? Guns N' Roses zong al over deze magische plek in 1987. Burnout Paradise Remastered brengt je naar Paradise City, Where the grass is green and the girls are pretty. Uiteraard zit dit geweldige nummer ook als officiële soundtrack in deze game.

Burnout Revenge is en blijft altijd het beste Burnout spel in onze ogen, maar dankzij de achterwaartse compatibiliteit is Burnout Paradise de enige Burnout game die je op dit moment kunt spelen op de Xbox One. Hij is ondertussen ook geremasterd, volgestouwd met alle beschikbare DLC en visueel opgefrist om het aangenamer te maken voor onze ogen. Deze game heeft een hoog rock gehalte en doet denken aan de Need for Speed series, waar je met veel te veel pk's door de straten racet.

Burnout Paradise heeft zo zijn problemen – het gebrek aan snel reizen bijvoorbeeld is irritant en je kunt zelfs geen handige markeringen op de kaart zetten – maar het spel biedt ook enorm veel plezier. De serie zoekt in deze versie de open wereld op en heeft meer dan 100 evenementen voor je om te vinden en voltooien, evenals een heleboel andere activiteiten om aan deel te nemen, hoewel het ontbreken van een echte crash-modus een beetje teleurstellend is.

Als je echter met hoge snelheid in verscheidene voertuigen wilt rijden, terwijl je belachelijke stunts uitvoert en ongelukken veroorzaakt, dan zal je dat allemaal vinden in Burnout Paradise.

Vergelijk nu prijzen bij:

Sonic & All-Stars Racing Transformed

beste xbox one race games sonic & all-star racing transformed

Gelukkig is er achterwaartse compatibiliteit, want zonder dit zou je geen fatsoenlijke kartracer op de Xbox One kunnen spelen.

Sonic & All-Stars Racing Transformed is het vervolg op Sonic & SEGA All-Star Racing. Het is groter, harder, meer een compleet pakket, en ongetwijfeld net zo goed als elk Mario Kart-spel. Dat is veel lof, dat weten we, maar Sonic & All-Stars Racing Transformed verdient het.

Er gaan geruchten de ronde dat er een nieuw spel in de Sonic Racing-serie in de maak is, maar er is nog niets bevestigd. Koop en speel tot dan Sonic & All-Stars Racing Transformed en je zult enorm veel plezier beleven. Met races die plaatsvinden op het land, op zee en in de lucht, is er altijd wel iets om over te lachen. Totdat Tails je op het laatste moment voorbij steekt.

Vergelijk nu prijzen bij:

Conclusie

Dit zijn volgens ons de beste Xbox One race games voor de uiteenlopende racefanaat . Zijn we je favoriete game vergeten? Laat hieronder een reactie achter, zodat anders lezers de game mogelijk ook kunnen overwegen.

Bekijk ook:

Racestuur.com
Logo