Logitech G920 Driving Force review

Het Logitech G920 racestuur is een model waar de simracing gemeenschap een lange tijd op heeft gewacht. Voornamelijk degene met Xbox consoles. Als je overweegt om een racestuur voor je Xbox One of pc te kopen, dan wordt de G920 gezien als een mid- tot high-end stuurtje. Hij zal je realistisch sturen en pedaalactie geven voor de nieuwste racegames. In deze Logitech G920 Driving Force review zullen we dit model uitgebreid onder de loep nemen en kijken of hij een realistische simulatie ervaring kan bieden.

racestuur Logitech G920 Driving Force review

Dit is niet het eerste racestuur dat Logitech gemaakt heeft (ze maken al jaren game racing wheels), maar de G920 is het eerste game stuur dat ze voor de Xbox One gemaakt hebben. Dit model is de opvolger van de G27, wat een erg populair stuurtje is, maar nooit compatibel was voor de Xbox consoles.

Er zijn twee racesturen die aardig vergelijkbaar zijn met de G920. Dit zijn de Thrustmaster TX en het Mad Catz Pro racestuur. Dus welke van deze modellen in deze prijsklasse is het beste? Aan het einde van deze Logitech G920 Driving Force review zal ik daarop antwoord geven.

Logitech G920 Driving Force review:

Plus- en minpunten in een oogopslag

Positief
 • Wordt standaard geleverd met gas, rem en koppeling pedalen
 • Leren deklaag is luxueus en erg comfortabel
 • De force feedback is redelijk soepel en sterk
 • Kan makkelijk bevestigd worden
 • Sturen en de pedalen indrukken voelt natuurlijk aan
 • Aanpasbare gevoeligheidsinstellingen
 • Twee jaar garantie
Negatief
 • Heeft geen koptelefoon aansluiting
 • De optionele schakelpook biedt maar zes versnellingen (niet sequentieel)
 • Het stuurtje ziet er uit als speelgoed
 • De diameter van het stuurtje voelt een beetje klein aan
 • De pedalen zijn niet omkeerbaar, hebben een lage 8-bit resolutie en voelen stijf aan
 • Het gaspedaal had wat gevoeliger mogen zijn
 • Je kan het stuurtje niet loskoppelen en vervangen door een ander model (bijvoorbeeld een F1-stijl stuurtje)
 • Er zit een helder wit licht boven de Xbox-knop

De Logitech G920 Driving Force lijkt erg op de G27

In de doos vind je een board met drie roestvrijstalen pedalen (gas, rem en koppeling). Daarnaast krijg je uiteraard het stuurtje, welke met de hand genaaid leer, duale force feedback motor, half-automatische schakelklepjes, d-pad en besturingsknoppen heeft. Als je voorheen al een G27 hebt gehad, dan biedt dit stuurtje een vergelijkbare ervaring op het gebied van constructie en kwaliteit.

Logitech G920 Driving Force Review

Dit stuurtje en de pedalen voelen exact hetzelfde aan als de Logitech G27, alleen krijg je bij dit nieuwe model niet standaard een schakelpook (deze moet je los aanschaffen). Voor de rest zit er in de doos nog een USB-stroomvoorziening en een gebruikershandleiding.

Stuur en force feedback voelen geweldig aan

Het stuurtje heeft een D-vorm en biedt een extreem stille, soepele en sterke force feedback. De force feedback zorgt er constant voor dat je spanning op het stuur voelt, wat je helpt om de controle over je auto goed aan te voelen. Je kan het stuur ook 900 graden draaien, wat betekent dat je het stuurtje 2,5 keer volledig kan draaien, net als bij een echte auto.

Kwalitatieve en duurzame constructie

Het frame van het stuurtje is gemaakt van solide staal en je merkt direct dat de constructie erg duurzaam is en tegen een stootje kan. De roestvrijstalen schakelklepjes op het stuur maken een fijn klikkend geluid wanneer je ze gebruikt. Ook heeft het stuurtje schroefvormige tandwielen, welke gebaseerd zijn op transmissies van auto’s om ongewenste ruis en vibraties tegen te gaan. Het stuurtje zelf is bedekt in met de hand genaaid echt leer, welke een fijne uitstraling en comfortabele grip biedt. Het wiel en de pedalen hebben samen een gewicht van zo’n 2,3 kg en zijn gemaakt van een mix van plastic en metaal.

Drie goed reagerende pedalen

Beste Logitech G920 Driving Force Review

De pedalen bestaan zoals gezegd uit een gas, rem en koppeling. De rem heeft een non-lineaire rubberen mod binnenin, welke de progressieve druk van het remsysteem in een echte auto nabootst. Je kan de positie van de pedalen ook aanpassen, om de hak-tot-teen beweging makkelijker te maken. Aan de onderkant vind je rubberen pootjes voor een harde ondergrond en een gripsysteem voor vloerbedekking terug, welke bedoeld zijn om het board op zijn plaats te houden wanneer je deze nergens aan hebt bevestigd.

Makkelijk toegang tot knoppen

De knoppen zijn allemaal toegankelijk op het stuur (bij de G27 zitten deze op de schakelpook). Het stuurtje bevat alle standaard Xbox One knoppen (A, X, B, Y, start, menu, LB, RB, een D-pad en de primaire Xbox-knop.

De makkelijke toegankelijkheid die door deze knoppen geboden wordt, is iets dat je niet over het hoofd moet zien. Bij de meeste racegames moet je met een simpele druk op een knop toegang hebben tot de handrem. Als je de handrem koppelt aan de B-knop, dan kan je makkelijk met je rechtduim tijdens het sturen op deze knop drukken.

Goedkoopste Logitech G920 Driving Force Review

Voeg een pook toe voor een nog meer inlevende ervaring

De Logitech wordt standaard geleverd met een koppelingspedaal, maar geen schakelpook. Deze kan je apart kopen, wat uiteraard de prijs verhoogt. De schakelpook voor dit model is bedekt in leer en heeft een fijn gevoel. Al met al lijkt hij op een schakelpook van een sportauto.

Mogelijkheid om gevoeligheid aan te passen

Iedereen heeft een andere voorkeur voor force feedback. Daarom is het fijn om te weten dat je de gevoeligheid op het stuur aan kan passen door hem te verbinden met een pc en de interne instellingen aan te passen. Dit maakt het mogelijk om de force feedback te verhogen of te verlagen. Zelfs als je dit stuurtje voor de Xbox One gebruikt, kan je hem nog steeds met een pc verbinden via USB en je instellingen aanpassen. Deze instellingen wijzigen kan erg handig zijn om het stuur aan je voorkeuren aan te passen en dit hoef je maar eenmalig te doen.

Een aantal beperkingen van de Logitech G920 Driving Force

Bij dit model is het niet mogelijk om het stuurtje los te koppelen of alternatieve pedalensetjes te gebruiken. Dit is wel mogelijk bij de Thrustmaster TX, maar het standaard stuurtje is een stuk beter dan het standaard stuurtje van de TX Italia. De pedalen missen ook wat op het gebied van gevoeligheid. Het rempedaal is namelijk een beetje aan de stijve kant en het gaspedaal is niet zo gevoelig als dat we zouden willen.

Logitech G920 Driving Force

Kan bevestigd worden op de meeste cockpits

Goedkope Logitech G920 Driving Force Review

Aangezien dit een erg populair racestuurtje is, zijn er een hoop cockpits en standaarden compatibel met dit model. Playseat, Open Wheeler en Wheel Stand Pro (de drie populairste merken) bieden allemaal producten die compatibel zijn met de G920. Logitech zelf beveelt de Playseat Evolution aan.

Als je geen interesse hebt om het stuurtje te bevestigen aan een standaard of cockpit, dan worden er ook standaard klemmen meegeleverd om het stuurtje te bevestigen aan een bureau of tafel.

Een geruststellende garantie

Je krijgt bij dit stuurtje een gelimiteerde garantie van twee jaar. Wij ervoeren geen problemen, maar Logitech staat bekend om hun goede klantenservice. Als je dus tegen problemen aanloopt, dan zal dit ongetwijfeld snel en professioneel opgelost worden.

Vergelijkbare racesturen van de Logitech G920 Driving Force

Logitech G920 vs Mad Catz racestuur

Logitech G920 vs Mad Catz game racestuur

Vergeleken met het racestuur van Mad Catz is de Logitech G920 iets goedkoper. Beide producten maken gebruik van tandwielen, maar de keuze tussen de twee modellen is makkelijk volgens ons. De force feedback op de G920 is namelijk sterker, soepeler en stiller en ook krijg je standaard een koppelingspedaal, wat je niet krijgt bij het model van Mad Catz. De pedalen voelen ook meer kwalitatief aan.

Het enige wat volgens ons beter is bij het racestuur van Mad Catz, is de hoe hij er uitziet. Hij ziet er veel meer uit als een racestuurtje dan de G920. Uiteindelijk is kwaliteit en gevoel het belangrijkste volgens ons en de G920 wint makkelijk op dit gebied.

Thrusmaster TX vs Logitech G920

Thrusmaster TX vs Logitech G920 game racestuur

De Logitech G920 is een stukje goedkoper dan de Thrustmaster TX, dus welke is beter? Nou, dat hangt er vanaf welk model je kiest. Er is een Leather Edition en een F458 Italia Edition. Beide modellen makken gebruiken van dezelfde motor, maar bieden verschillende opties.

De G920 en TX stuurtjes voelen vergelijkbaar aan, maar de TX is iets beter op het gebied van kwaliteit en prestaties. Beide leveren een sterke, soepele en stille force feedback om te genieten van een inlevende race-ervaring, maar de borstelloze duale riemmotor op de TX is iets beter.

De G920 levert meer waarde dan de Thrustmaster F458 Italia Edition, simpelweg omdat hij standaard geleverd wordt met een drie pedalensetje en een stuurtje met meer kwaliteit.

De TX Leather Edition heeft standaard een drie pedalensetje en een leren stuurtje, net als de G920. Beide Thrustmaster TX stuurtjes zijn echter beter op het gebied van de base van het stuurtje. De G920 heeft alleen maar een schakelpook optie met zes versnellingen, terwijl Thrustmaster meerdere verwisselbare stuurtjes, pedaalsetjes en een schakelpook met zeven versnellingen biedt. Ook vinden we dat de base van het Thrustmaster stuurtje sterker, soepeler en stiller is met de force feedback en de pedalen reageren ook iets beter met een hogere bit resolutie.

Conclusie van deze Logitech G920 Driving Force review

De Logitech G920 is een fantastisch racestuur. Dit game racestuur biedt zeker weten een inlevende gesimuleerde ervaring voor het spelen van Xbox One en pc-racegames en het is zeker weten een goede optie voor racesturen met een standaard opstelling. Het feit dat je voor een bundel (racestuurtje, pedalen en versnellingspook) minder betaalt dan concurrerende modellen met een vergelijkbare ervaring, betekent dat je een uitstekende waarde krijgt. Als je op zoek bent naar een raceopstelling waar je direct uit de doos mee kan beginnen, dan is de G920 een uitstekende keuze.

9Expert Score
Een fantastisch racestuur

De Logitech G920 is een fantastisch racestuur. Dit game racestuur biedt zeker weten een inlevende gesimuleerde ervaring voor het spelen van Xbox One en pc-racegames en het is zeker weten een goede optie voor racesturen met een standaard opstelling.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Racestuur.com
Logo