Thrustmaster Ferrari 458 Spider review

Thrustmaster Ferrari 458 Spider kopen?

Als je een racestuur voor minder dan €100 voor je Xbox One overweegt, dan zijn zeer waarschijnlijk je enige keuzes dit stuur van Thrustmaster en eentje van Hori. In deze Thrustmaster Ferrari 458 Spider review zullen we dit racestuur onder de loep nemen en kijken of deze budgetkeuze het overwegen waard is of dat je misschien beter iets langer kan blijven doorsparen.

Toen de Xbox One uitgebracht werd bracht Thrustmaster hun TX Ferrari 458 Italia Edition racestuur uit en de grootste klacht van de consumenten was het hoge prijskaartje. De TX werkte in het begin ook niet altijd naar behoren en men wachtte daarom af om hun geld te spenderen aan andere opties.

En toen werd het Ferrari 458 Spider racestuur uitgebracht, een budgetvriendelijk stuur van Thrustmaster. Een geweldige reactie van het bedrijf naar aanleiding van de grootste klacht van potentiële gebruikers. Maar heeft Thrustmaster veel op moeten offeren  om een racestuur zoals deze aan te kunnen bieden? Je leest er alles over in deze Thrustmaster Ferrari 458 Spider review.

racestuur kopen thrustmaster ferrari 458 spider review

Overzicht van de Thrustmaster Ferrari 458 Spider

Positief
 • Compatibel met Xbox One
 • Stuurt makkelijk
 • 7/10 replica (11-inch diameter)
 • Prijs-kwaliteitverhouding
 • Ziet er strak uit met rode rubberen gripdelen
 • Progressieve remweerstand
 • Hoogte van pedalen kan afgesteld worden
Negatief
 • Stuur voelt goedkoop en plastisch aan
 • Geen koppeling en geen optie om er een toe te voegen
 • Geen koptelefoon aansluiting
 • Alleen compatibel met Xbox One, was fijn geweest als hij ook gebruikt kon worden voor de pc
 • Lineaire weerstand, maar we begrijpen dat force feedback te veel gevraagd is voor dit geld

Design en functionaliteit

Hoe voelt het om te racen met dit racestuur? Het plastic van het stuur is erg lichtgewicht en alhoewel het bungeesysteem weerstand biedt, is het uiteraard niet hetzelfde als force feedback. De pedalen zijn bruikbaar en het progressief remmen voelt redelijk realistisch aan. Zodra je echt volledig in je game zit vergeet je deels de compromissen die gemaakt zijn om deze prijs mogelijk te maken en we hadden een prima race-ervaring gezien de prijs.

thrustmaster ferrari 458 spider review racestuur

De base van het stuur is aardig klein en erg makkelijk om te bevestigen aan een tafel/bureau, standaard of cockpit. Aangezien hij erg licht is, kan je hem makkelijk oppakken om op te bergen.

Thrustmaster biedt nog een instap racestuur, namelijk de TMX, welke ongeveer twee keer zo duur is als de Ferrari 458 Spider. Deze heeft echter echte force feedback, een hybride riemsysteem en je hebt de mogelijkheid om een beter pedalenset en een versnellingspook te kopen.

thrustmaster ferrari 458 spider racestuur review

Al met al biedt het TMX-stuur een betere race-ervaring en het verschil tussen het bungeesysteem en een riem is groot. Maar wanneer je de Spider vergelijkt met het vergelijkbare racestuur van Hori, dan presteert hij vele malen beter. Dit racestuur is een geweldige optie als realistisch racen niet belangrijk voor je is. Het racestuur van Hori heeft daarnaast maar een diameter van 8-inch en helemaal geen weerstand, wat de Spider de beste keuze in deze prijsklasse maakt.

Conclusie

Dit is een geweldig beginnersstuur om jezelf in te leven in een racegame. Voor minder dan €100 hebben we niet echt enorme niet begrijpbare minpunten, afgezien van de exclusieve compatibiliteit met de Xbox One. Onze aanbeveling is om het stuur te bevestigen aan een standaard, zodat niet alleen het stuur, maar ook de pedalen goed op hun plaats blijven staan. De meeste personen die hem bevestigt hebben aan een tafel/bureau klagen over het feit dat de pedalen niet op hun plaats blijven staan. Voor een standaard kiezen lost dit probleem op.

Voor de prijs is dit een geweldig racestuur en een veel betere keuze dan de concurrentie van Hori, maar niet zo rijk gevuld met functies als de Thrustmaster TMX, welke zo’n €175 kost. Wij vinden dit een fijn stuur en het is moeilijk om te discussiëren over de waarde die je krijgt voor de prijs.

8Expert Score
Beste instapmodel voor de beginnende racer

Alhoewel dit waarschijnlijk een van de goedkoopste racesturen is die je kunt komt, waren wij best onder de indruk van dit stuur. Uiteraard kan je voor een prijs van om en nabij de €100 niet te veel verwachten, zo heb je geen force feedback wat de ervaring wat minder maakt. Dit stuur maakt wel dat als je nog niet helemaal zeker bent of je racen met een stuur leuk vind, je dit zonder een al te grote investering kan uitproberen.

Tags:

2 Opmerkingen
 1. goedemorgen,

  is hij niet compatibel met PS4?

 2. Nee dat is hij niet

Laat een reactie achter

Racestuur.com
Logo