Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition review

Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition kopen?

De Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition is niet een nieuw product van het bedrijf, maar een bundel van een aantal van de beste producten die Thrustmaster verkoopt. Dit pakket bestaat uit de Thrustmaster servo base, het T3PA pedalenset en het 28 GT met leder bedekte stuur. Dit is een van de meest complete pakketten van Thrustmaster en wordt waarschijnlijk aangeboden als een reactie op de Logitech G920, welke ook een leren stuur en een drie pedalenset biedt. Als je je nu afvraagt hoe de TX Racing Wheel Leather Edition presteert ten opzichte van de Logitech G920, lees dan tot het einde van deze Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition review om deze vergelijking te bekijken. Laten we eens een kijkje nemen naar wat je zoal krijgt bij de TX Racing Wheel Leather Edition. Dit stuur is geoptimaliseerd voor Xbox One.

thrustmaster tx racing wheel leather edition racestuur

Overzicht van de Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition

Positief
 • Standaard geleverd met een drie pedalenset
 • Beste base voor middenklasse sturen
 • Sterke, soepele en stille force feedback
 • 28 GT stuur geeft geweldige voeling in de hand
 • Aanpasbare conische remmodule om progressieve weerstand na te bootsen
 • Ontkoppelingssysteem om het stuur te verwisselen bijgeleverd
 • Updatebare firmware voor de laatste functies voor de Xbox One en pc
 • Xbox Guide-knop
Negatief
 • De pedalen kunnen niet verplaatst worden
 • De pedalen zijn van lage kwaliteit gemaakt, voornamelijk plastic
 • Niet compatibel met PS4
 • Draaihoek instelbaar tot maximaal 900°

Specificaties

Aangezien dit een combinatie van drie producten is, zullen wij de specificaties ook afzonderlijk behandelen.

TX servo base

270 tot 900 graden rotatie, compatibel met Xbox One en pc, compatibel met het Thrustmaster ecosysteem (sturen, pedalensetjes en versnellingspook), force feedback, vibratie, firmware die bijgewerkt kan worden (via de pc), geen vertraging, geen frictie, Xbox One knop, tafelklem en van te voren geboorde gaten voor bevestiging op alle populaire cockpit en standaard merken.

T3PA pedalenset

Drie pedalen (gas, rem en koppeling), metalen platen, optionele conische remmodule voor het simuleren van progressie remweerstand, aanpasbare platen (zowel verticaal als horizontaal en compatibel met de Xbox One en pc. De pedalen kan je niet verplaatsen zoals bij de T3PA Pro, maar het is desalniettemin een solide setje.

thrustmaster tx racing wheel leather edition racestuur kopen

28 GT stuur

Premium met de hand genaaid leer, interne stalen frame, lichtgewicht ontwerp voor maximale toepassing van force feedback, zes actieknoppen, een schakelaar die je op drie standen kan zetten en de knop heeft die je in kan drukken, d-pad, 2 mm zwart geborstelde centrale kolom en twee geborstelde metalen schakelkleppen die mee bewegen met het stuur. Het stuur is compatibel met zowel de Xbox One als pc.

review thrustmaster tx racing wheel leather edition racestuur

Geweldig om mee te racen

Ik heb deze bundel bevestigd op mijn Playseat Evolution en alles van de Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition is geweldig. De force feedback is sterk, soepel, stil en wordt fantastisch geleverd via het met leer bedekte stuur. De schakelkleppen maken een fijn klikkend geluid wanneer je ze activeert en ze springen snel terug wanneer je ze loslaat.

De pedalen reageren zeer goed en je kan echt voelen dat ze weerstand bieden tegen je voeten. Ik heb de conische rubberen remmodule bevestigd en zo’n 85% geactiveerd, wat voor mij de perfecte progressieve weerstand biedt. Het enige probleem met de pedalen in mijn ogen, is dat je het koppelingspedaal redelijk ver in moet drukken, maar al met al bereik je gemakkelijk een perfecte inlevende ervaring tijdens je racegames.

goedkope racestuur thrustmaster tx racing wheel leather edition

Uitgebreide compatibiliteit

Thrustmaster verricht altijd uitstekend werk om extra waarde aan hun producten toe te voegen, door ze compatibel te maken met verscheidene onderdelen. Deze bundel zal zowel werken met de Xbox One als de pc en alle racegames die racesturen ondersteunen.

Dit setje is ook compatibel met de TH8A versnellingspook, het T3PA Pro pedalenset, het Ferrari F1 stuur, het Ferrari EVO 599XX stuur en het Ferrari GTE Challenge stuur. Dat is hetgeen wat dit pakket zo dynamisch maakt. Hij wordt standaard geleverd met premium onderdelen, maar je kan er nog steeds betere onderdelen aan toevoegen of het pakket meer geschikt maken voor specifieke racegames.

thrustmaster tx racing wheel leather edition racestuur review

TX Leather Edition vs Logitech G920

Deze twee racesturen hebben veel meer vergelijkbare dingen te bieden dan alleen maar compatibiliteit met de Xbox One en pc. Zo hebben ze beiden een met leder bekleed stuur, een drie pedalenset (gas, rem en koppeling), beide hebben echte force feedback en ze hebben beide een middenklasse prijs voor racesturen.

Wat is het verschil tussen de twee modellen?

Nou, het grootste verschil is dat het Thrustmaster stuur een hoop upgrades opties heeft, terwijl bij Logitech alleen een versnellingspook met zes versnelling wordt geboden. Het Thrustmaster pedalenset heeft ook een 16-bit input, terwijl die van Logitech maar 8-bit heeft. Dit zorgt ervoor dat de pedalen van Thrustmaster veel nauwkeurig zijn en een beter gevoel hebben. Tot slot is de force feedback van Thrustmaster iets sterker en hij heeft betere interne onderdelen (hij maakt gebruik van sensors en riemen in plaats van tandwielen bij de G920). Dit zal de TX een sterkere weerstand geven, hij zal het langer uithouden en hij is iets meer duurzaam.

Ik ben erg blij met mijn TX-stuur op de Xbox One en de waarde is uitstekend voor de prestaties die hij levert

Uitbreidbaar

Net als de meeste middenklasse-premium modellen racesturen kun je de TX Leather Edition uitbreiden met verschillende accesoires. Zo kun je er andere pedalen aan toevoegen en een versnellingspook. Dit is met name voor beginnende racers interessant omdat het de mogelijkheid geeft mee te groeien met jouw racebehoeften en skills.

racestuur thrustmaster tx racing wheel leather edition kopen

Conclusie

Dit is een van de beste middenklasse racesturen die je vandaag de dag op de markt kan vinden. Naast het feit dat dit stuur er gewoon ontzettend tof uitziet en ook nog eens heel goed aanvoelt vanwege de leren bekleding, is de prijs-kwaliteit van dit pakket enorm goed. De 3-pedalenset die bijgeleverd wordt maakt het een complete set als je van echt racen houdt. Goedkoop is hij niet, maar wat verwacht je anders van zo'n top product? Heb jij hem al thuis? Laat onze weten welke games jij speelt op dit racestuur in de comments hieronder!

8.6Expert Score
Premium middenklasse stuur met veel opties

De Thrustmaster TX Racing Wheel Leather Edition ziet er niet alleen geweldig uit maar hij stuurt ook uitstekend, Dit is een stuur bedoeld voor de beginnende en iets meer ervaren racefanaat. Het biedt een middenklasse model met verschillende mogelijkheden voor upgrades en aanpassingen.

1 Reactie
 1. Ik ben op zoek naar een stuur voor mijn ps4 die kan gebruikt worden zonder pedalen daar ik mijn benen niet kan gebruiken bestaat die zo ja welke aub

Laat een reactie achter

Racestuur.com
Logo