Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod

Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod kopen?

Het is een hele mond vol. Wij hadden waarschijnlijk een andere naam gekozen voor dit stuur maar als je een fan bent van rallygames dan is het Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod racestuur misschien iets voor jou. Je leest onze persoonlijke bevindingen tijdens deze Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod review. Let op voordat je dit stuur koopt! In dit pakket zit enkel een stuur. Zonder base kun je in principe niks met dit stuur.

racestuur thrustmaster tm rally wheel sparco r383 mod kopen

Overzicht van de Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod

Positief
  • Stevig en comfortabel stuur door suède bekleding en extra voering
  • Extra groot (Ø 33cm) stuur voor meer grip
  • Snelle ontkoppelingssysteem waardoor je het stuur kunt koppelen aan alle andere bases in het Thrustmaster ecosysteem
  • Geschikt voor elk systeem (PS3/4, Xbox One & pc)
Negatives
  • D-pad lastig te gebruiken
  • Geen base of pedalen meegeleverd

Design en functionaliteit van de Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod

Alhoewel het TM Rally Wheel Sparco R383 Mod racestuur een replica moet zijn, voelt hij zeker weten niet zo, in positieve zin. Hij heeft een diameter van 33 cm en het dikke stuur is bedekt met suède en daaronder de juiste hoeveelheid vulling om je een comfortabel gevoel te geven zonder de controle kwijt te raken. Hij voelt ook erg stevig aan en weerstond al onze pogingen om het stuur te vervormen.

Alhoewel de naam je het idee geeft dat de R383 Mod het beste geschikt is voor rallygames, werkt hij ook erg goed voor het racen op een oval. Tijdens beide disciplines is de R383 fantastisch.

review thrustmaster tm rally wheel sparco r383 mod goedkoopste racestuur

Voor rallygames is het grote, ronde stuur ideaal. Het grotere stuur helpt je om je handen standvast te houden (zo goed als dat mogelijk is tijdens een rally game) en de ronde vorm maakt het mogelijk voor je handen om over het stuur te glijden zonder ook maar een moment contact te verliezen.

Net als bij rallygames helpt de grotere diameter je ook tijdens het racen op een oval. Bij oval racen gaat het allemaal om standvaste handen en de auto besturen met je voeten. Standvaste handen is veel makkelijker met een 33 cm stuur dan een van 28 cm. Nog een pluspunt is de dikte van het stuur. Het stuur voorkomt niet alleen dat je het stuur te stevig vastpakt (ongeacht de race discipline), maar bij oval racen kan je er op leunen en hem gebruiken om je handen standvast te houden.

We hebben de Sparco P310 ook al eens uitgeprobeerd en alhoewel dat een fantastisch allround stuur is, liet de R383 duidelijk zien dat deze beter presteert op het gebied van rallygames en oval racen.

beste racestuur thrustmaster tm rally wheel sparco r383 mod kopen review

Knoppen

De knoppen op de R383 maken gebruik van hetzelfde stevige plastic als bij de andere Thrustmaster racesturen het geval is, maar deze keer krijg je een mooi koolstofvezel patroon op de voorkant. Op de achterkant krijg je het standaard snelle ontkoppelingssysteem, waarmee je dit stuur kan koppelen aan alle andere bases in het Thrustmaster ecosysteem, waaronder de T300, TX, T500, TS-PC Racer, TS-XW Racer en T-GT.

review thrustmaster tm rally wheel sparco r383 mod racestuur kopen

De R383 heeft negen actieknoppen wat standaard aantal is voor sim racesturen vandaag de dag. De knoppen zijn hetzelfde als bij de P310, waarmee we bedoelen dat ze een ronde vorm hebben en voldoende feedback bieden. Het kleurschema is niet hetzelfde en de knoppen zijn nu zwart, wit, geel en oranje. Persoonlijk hadden we de voorkeur gegeven aan het Sparco rood/zwarte kleurschema, maar smaken verschillen.

Het d-pad op de R383 is hetzelfde als op de P310, met dezelfde plus- en minpunten. Het positieve is het design, maar het negatieve is dat hij wat lastig om te gebruiken is. Je moet erg duidelijk links, rechts, omhoog en omlaag drukken om te voorkomen dat niet een andere richting geactiveerd wordt.

De schakelkleppen worden ook overgenomen van de P310, wat een goed iets is. Ze zijn van metallic, hebben een aangename vorm, zijn lang (13 cm) en kunnen naar binnen of buiten verplaatst worden op basis van het bereik van de vingers van de gebruiker. En alhoewel ze niet de meest positieve feedback hebben, is het verre van slecht en solide voor deze prijsklasse.

Ons eindoordeel: is de Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod de aanschaf waard?

De R383 is een prima stuur in onze ogen. €199 is niet bepaald goedkoop, aangezien je er geen pedalen bij krijgt en het enkel een stuur zelf is. Maar omdat het een goed stuur is, is de prijs niet overdreven. Als je deze review hebt gelezen en dit stuur koopt dan krijg je precies wat je mag verwachten.

review thrustmaster tm rally wheel sparco r383 mod racestuur


We waren verrast hoe onder de indruk we van de Thrustmaster TM Rally Wheel Sparco R383 Mod waren. Alhoewel de P310 in onze ogen mooier is, is de R383 de keuze voor rally en oval racen.

Het stuur is gewoon zo goed ontworpen voor die raceklassen. 33 cm is niet te groot of te klein. Het dikke suède stuur is comfortabel, maar geeft je voldoende controle. Het stuur voel echt super stevig aan en is kortom gewoon een goed allround pakket. Als je van oval en/of rally racen houdt en een Thrustmaster base hebt of er aan denkt om een te kopen, dan is dit het beste racestuur daarvoor.

Er zijn geen overtuigende negatieve punten in onze ogen aan dit stuur waardoor we hem zouden afraden. Ja, het kleurschema is niet een favoriet van ons (maar dat is smaak) en je moet oppassen met het d-pad, maar dat zijn in onze ogen maar kleine dingen. Er zijn echter in dezelfde prijsklasse sturen die je iets meer waarde voor je geld geven.

7.1Expert Score
Extra groot stuur voor een betere race-ervaring

Alhoewel dit niet onze favoriete stuur is, is het een zeer degelijk stuur. Jammer genoeg wordt er geen pedalenset bijgeleverd, waardoor dit model voor de meeste mensen te basis is. Voor degene die gewoon een goed stuur wilt zonder al te veel toeters en bellen kunnen we deze wel aanbevelen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Racestuur.com
Logo