Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition review

De Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition, ook wel bekend als de Integral Edition, werd voor het eerst uitgebracht in december 2015. Het wordt gezien als een middenklasse racestuur die vergelijkbaar is met de T500 en ons nummer 1 racestuur voor de PS4. De standaard T300RS werd voor het eerst in 2014 uitgebracht en had twee pedalen en een standaard stuur. Dit bijgewerkte pakket biedt echter een meer kwalitatief stuur en drie pedalen (gas, rem en koppeling). Dit stuur gecombineerd met de pedalen biedt in onze ogen een van de beste simracing ervaringen die je kan krijgen op je console. Laten we eens uitgebreid kijken in deze Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition review wat hij zoal te bieden heeft.

game racestuur Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition

Thrustmaster T300 Ferrari review:

Positief
 • 270 tot 1080 graden rotatie wat je naar behoeven aan kan passen
 • Makkelijk om te upgraden (optionele schakelpook beschikbaar)
 • Stuur verricht uitstekend werk om het gevoel van de weg en de auto te geven
 • Stuur ziet er erg luxueus uit
 • Stuur heeft diameter van 11,8-inch, wat groter is dan de meeste sturen
 • Geweldige force feedback die soepel en stil geleverd wordt
 • De metalen schakelklepjes hebben een fijne vering
 • Het stuur voelt licht in je handen aan en maakt het makkelijk om te sturen
 • Verwisselbare sturen (compatibel met alle Thrustmaster sturen)
 • Plug-and-play met de PS4 door een schakelaar over te halen
 • Wordt standaard geleverd met een drie pedalensetje (gas, rem en koppeling)
 • Rempedaal heeft een mod die progressieve weerstand biedt, net als bij een echte auto
Negatief
 • Pedalen kunnen niet omgewisseld worden
 • Als je kleine handen hebt kan schakelen met de klepjes lastig zijn
 • De pedalen maken een lange beweging, wat gebruik in bepaalde posities lastig kan maken

Specificaties

racestuur Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition review

Stuur: 11,8-inch diameter D-vorm en is bedekt met Alcantara van de Ferrari fabriek in Italië. Het is een 8/10 replica van het racestuur van de Ferrari 599XX EVO en met de standaard in de automobielindustrie ontworpen.

Base: 270 tot 1080 graden aanpasbare rotatie, resolutie van stuur is 16-bit/65.536 trappen, frictieloos duaal riemmechanisme motor, force feedback is borstelloos, intern geheugen en firmware die bijgewerkt kan worden, PS4 compatibiliteit, stuur kan verwisseld worden, 11 actieknoppen (2 op de base) plus een D-pad, 2 metalen schakelklepjes (13 cm) welke aan het stuur bevestigd zijn een meedraaien en klemmen voor bevestiging op een bureau/tafel.

Pedalen: drie pedalensetje (gas, rem en koppeling) met aanpasbare hoeken en ruimte op de pedalen, pedaalresolutie is 10-bit/1.024 trappen, rem heeft een conische remmod die een progressieve weerstand biedt.

Uitstekende constructie en kwalitatieve materialen

De Thrustmaster T300 Ferrari is een kwalitatief model met een van de meest indrukwekkende sturen op de markt. Het stuur is erg goed gebouwd met echte Alcantara van de Ferrari fabriek in Italië. De bedekking is erg kwalitatief en voelt erg comfortabel aan. De force feedback die door deze constructie geleverd wordt is fijn en voelt sterk aan in je armen. Alles van deze constructie straalt kwaliteit en echtheid uit.

game steering wheelThrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition review

Met een diameter van 30 cm is het stuur iets groter dan de meeste racesturen, welke meestal zo’n 28 cm zijn. Het schakelklepjes bewegen mee tijdens het draaien aan het stuur en ze maken een fijn klikkend geluid wanneer je ze activeert en veren daarna weer terug naar hun startpositie. De knoppen zijn erg toegankelijk, wat het activeren van de handrem in bijvoorbeeld rallygames een stuk makkelijker maakt.

Het drie pedalensetje heeft een metalen bedekking en elk pedaal heeft een andere drukgevoeligheid, net als bij een echte auto. Bij het rempedaal heb je de optie om gebruik te maken van een conische remmod, waarmee je de weerstand tot 25 kg aan kan passen. De pedalen zijn bevestigd op een plastic base, welke je kan bevestigen aan een cockpit of standaard. Er wordt gebruik gemaakt van een mix van plastic en metaal voor de base.

gaming racingstuur Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition review

De T300RS servo base (wat de motor is die de opstelling aandrijft) heeft een soepele, sterke en zeer stille force feedback. Hij voelt veel lichter in je handen aan dan de T500, wat het vlaggenschipmodel van Thrustmaster in 2011 was, maar hij biedt een vergelijkbare prestatie. Je kan de gevoeligheid en de rotatie rechtstreeks aanpassen op de base en er zit een interne ventilator in het stuur die ervoor zorgt dat alles stil blijft. Het automatische centraliseringmechanisme van het stuur is in onze ogen ook de beste die je op de markt kan vinden (hiermee gaat het stuur terug naar de beginpositie wanneer je hem loslaat).

Doelgroep van de Thrustmaster T300 Ferrari

Volgens ons is dit stuur op deze base lastig om te verslaan. Aangezien hij al een aantal jaren beschikbaar is, is de prijs erg competitief en in principe hoef je alleen maar het standaard pakket aan te schaffen en je bent klaar om te genieten van je games. Als je echter wilt upgraden, dan is dit makkelijk mogelijk door het zeer handige ecosysteem van Thrustmaster. Zo heb je de keuze uit een schakelpook, een verwisselbaar pedalensetje of andere racesturen (een F1-stuur bijvoorbeeld) als je dat wilt. Dit is een van de meest uitgebreide pakketten die aangeboden wordt voor de PlayStation 4 en eentje die zeker op je verlanglijstje moet staan als je een echte fan van racegames bent.

Geweldige ervaring met PlayStation VR

PlayStation VR bril

Als je op zoek bent naar een simrace ervaring om te combineren met een PSVR, dan zal deze bundel VR-racegames naar een nieuw niveau brengen. Omdat het stuur echte force feedback, aanpasbare rotatie, een solide vibratiemotor en een rem met progressieve weerstand heeft, zal racen/rijden met een VR-headset erg realistisch zijn.

Wat zo gaaf is aan racen met de PSVR, is dat je in de apex van een bocht kan kijken en met een kwalitatief stuur zoals de T300 zal je volledig voelen hoe je auto reageert en kleine aanpassingen kunnen maken voor de perfecte lijn. Je stuurt dus niet alleen met je ogen in het VR-headset, maar geeft ook input met je handen op het stuur en de pedalen waar je voeten op rusten.

Drie Thrustmaster T300 Ferrari add-ons

Er zijn vier manieren waarop je de T300 RS kan krijgen. Er is de Integral Edition, welke we nu bespreken met het 599XX evo stuur en T3PA pedalensetje. Er zijn echter nog andere pakketopties waar je uit kan kiezen.

T300RS Servo Base

T300RS Servo Base

Je kan bijvoorbeeld alleen de servo base kopen en vervolgens het stuur en pedalensetje toevoegen dat je hiermee wilt combineren. Dit is dus alleen de base van het stuur en je schaft vervolgens de onderdelen apart aan. Wij vinden dit een goede keuze als je overweegt om de T3PA Pro pedalen te kopen.

T300RS Standard Edition

De Standard Edition is de T300RS servo base, een twee pedalensetje en een standaard stuur met PlayStation knoppen en een D-pad. Als je een gelimiteerd budget hebt, maar nog steeds een T300RS wilt hebben, dan is dit een geweldige optie om mee te beginnen.

T300 Gran Tursimo Edition

De GT Edition is de T300RS servo base, een drie pedalensetje en een standaard stuur met het Gran Turismo logo. Als je op zoek bent naar een stuur met het GT-logo, dan is dit de keuze. Om eerlijk te zijn vinden we het Alcantara stuur mooier.

Goedkoopste Thrustmaster T300 Ferrari

Conclusie van deze Thrustmaster T300 Ferrari review

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen dat we dit aanbod van Thrustmaster erg fijn vinden. Het is erg makkelijk om te schakelen tussen PS3 en PS4 compatibiliteit door een schakelaar over te halen. Ook werkt hij naadloos samen met PSVR, wat die ervaring nog realistischer maakt. Alleen al het 599XX stuur maakt dit pakket beter dan de T500, waar de uitstekende reputatie van Thrustmaster vandaan komt. Dit ‘nieuwe’ model voelt gewoon beter in je handen en biedt je alle informatie van de weg en je auto.

Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition

Het automatische centraliseringmechanisme helpt je om je auto te besturen tijdens een drift, stuurfouten te herstellen en je rondetijden te verlagen. Dit is echt een van de beste eigenschappen van de T300. Daarnaast vinden we het erg fijn dat er standaard een T3PA pedalensetje meegeleverd wordt. Deze pedalen kan je niet verwisselen zoals bij de T3PA Pro, maar het setje is desalniettemin geweldig gebouwd en de conische remmod verricht goed werk op progressieve weerstand te bieden. Het enige wat je aan dit pakket hoeft toe te voegen voor de ultieme ervaring is een schakelpook en je bent klaar voor een geweldige race ervaring.

Als wij op zoek zouden zijn naar een geweldig racestuur voor de PS4, dan zou dit ons ideale pakket zijn. Je krijgt een uitstekende voor je geld en houdt geld over om een cockpit te kopen om je stuur en de pedalen aan te bevestigen. De Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition is makkelijk het nummer 1 racestuur met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

9.5Expert Score
Het beste racestuur momenteel op de markt

Als wij op zoek zouden zijn naar een geweldig racestuur voor de PS4, dan zou dit ons ideale pakket zijn. Je krijgt een uitstekende voor je geld en houdt geld over om een cockpit te kopen om je stuur en de pedalen aan te bevestigen. De Thrustmaster T300 Ferrari Alcantara Edition is makkelijk het nummer 1 racestuur met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Racestuur.com
Logo